Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olajos területen tocsogva mene
  2008-02-17 19:53:51, vasárnap
 
  Olajos területen tocsogva menekül előre Gyurcsány
2008. február 17. 17:05HunHír.Hu

Szokatlan gyorsasággal reagált a kormányszóvivői iroda az Index reggeli cikkére, és politikai támadásról mesélnek, majd jön a "jogászduma": beperlem. Pedig nem kevesebbről van szó, mint Gyurcsány érintettségéről az olajszőkítésben. Több sajtóorgánum feltette a kérdést: vajon mi az, amivel az olajügyek nagy ismerője, Draskovics Tibor mindig "hatni tud" a miniszterelnökre, s így felfelé bukik? Talán a mostani ügy, amivel már Gyurcsány eltávolítását készítik elő?

Az Index arról írt, hogy Milecz Zoltán békéscsabai vállalkozó a kilencvenes évek második felében összesen több milliárd forint értékben állított ki hamis számlákat olajkereskedő cégek, köztük a Fortus Rt. nevében. A Fortus Rt. 1995. szeptemberében alakult Szegeden, 55 százalékban a Magyar Villamosművek (MVM), 45 százalékban a Gyurcsány Ferenc cégcsoportjába tartozó Altus Rt. tulajdonaként. Az Altus 9 millió forint készpénzzel szállt be, az MVM pedig, melynek ekkor Apró Piroska, a jelenlegi miniszterelnök anyósa is tanácsadója volt, a vállalkozásba apportálta volna a Dunamenti Hőerőmű fűtőolaj-tárolóit, de ezt az Állami Számvevőszék 1996. decemberi jelentése megakadályozta.

A tározókat valamivel korábban négymilliárd forintnyi közpénzből hozta létre a magyar állam, amihez a Magyar Fejlesztési Banktól vett fel hitelt, mely banknak akkoriban Apró volt az elnöke.

Az MVM tett még egy nagylekű gesztust az apporton túl is: a részvénytársaság alapító okirata öt százalék osztalék-, és szavazatelsőbbséget biztosított az eredetileg kisebbségi tulajdonrésszel bíró Altus Rt.-nek. Ha sikerült volna apportálni az állami pénzből épült olajtározókat, 9 millió forintos befektetéséért mintegy 120 millió forintos részvényesi jogok illették volna meg az Altust. Az MVM arra hivatkozott, hogy az olajtározók működtetése gondot jelent számára, ezért partnert kellett keresni az üzemeltetésükhöz.

Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke a HVG-nek nyilatkozva viszont aggályosnak nevezte, hogy a közpénzből épült tározók minden haszna a Fortust gyarapította volna.

Sáska László, a Fortus utolsó vezérigazgatója (azelőtt a MOL kereskedelmi igazgatója) az Indexnek most azt mondta, hogy a Fortus így is megfelelő mennyiségű tározókapacitást birtokolt, 1997. tavaszáig bérelt és üzemeltett tárolókat a tiszai és dunai erőművekben is. Addig és azt követően is szállított olajtüzelésű erőművekbe tüzelőolajat, valamint beszállítója volt a legtöbb cukorgyárnak, papírgyáraknak, valamint a beremendi és a váci cementgyáraknak is. Sáska szerint 1999-ben a Fortus saját olajszármazék importja meghaladta a százezer tonnát.

Gyurcsány Ferencnek semmi köze a Fortus-ügyhöz, minden a céggel foglalkozó eddigi vizsgálat azt állapította meg, hogy a miniszterelnök tiszta - közölte a kormányszóvivői iroda.

A kormányszóvivői iroda véleménye szerint az internetes portál írása sem tartalmaz új elemet a kormányfővel kapcsolatban, arra azonban alkalmasnak látszik, hogy kabátlopási ügybe keverjék, és alapjául szolgáljon újabb ellenzéki vádaskodásoknak, egy esetleges hazug, lejárató kampánynak.

Az Index vasárnap hajnalban megjelent írásában az is szerepel, hogy Fortus neve az Energol-ügyben is felbukkant, kiderült, hogy több milliárd forint értékű import kőolajszármazék papíron a Fortustól került a céghez.Ezek a számlák ugyanakkor a Fortus könyvelésében nem szerepeltek. A Fortus azt állította, hogy visszaéltek a nevével. Az APEH és a nyomozó hatóságok minden esetben alátámasztották a cég igazát.

Gyurcsány Ferenc felügyelőbizottsági tag, és Jagiellowicz Györgyné, a cég első elnöke (ma az Altus elnöke) ugyanakkor, 1997. április 21-én távoztak a Fortustól, néhány nappal az Energol-ügy kipattanása előtt. Jagiellowiczné utódjára, Sáska Lászlóra 2003-ban ismeretlenek hatszor rálőttek rákosligeti otthona előtt. Ő az Indexnek azt állítja, hogy ennek semmi köze nem lehetett a Fortus Rt. olajkereskedelmi ügyleteihez. Az indítékra azóta sem derült fény, a tettesek ismeretlenek maradtak.

Sáskával kapcsolatosan van egy érdekes momentum, amely Gyurcsány hazudozását erősíti meg.Sáska László újságírói kérdésre elmondta: a Fortus Rt. adásvételekor Gyurcsány Ferenccel korrekt módon egyezett meg, vita nem volt köztük. Ellenben a vállalkozó elleni merényletkor Gyurcsány még miniszterelnök-jelöltként a Magyar Rádiónak azt nyilatkozta: "sem üzleti, sem politikai é rtelemben nem volt kapcsolatban azzal a vállalkozóval, akire hat lövést adtak le Budapesten."

HunHír.Hu - index
http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=10019
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: üzemeltetésükhöz, miniszterelnökre, részvénytársaság, tározókapacitást, olajkereskedelmi, kőolajszármazék, vezérigazgatója, vádaskodásoknak, olajszőkítésben, érintettségéről, alátámasztották, tulajdonrésszel, kormányszóvivői, cementgyáraknak, miniszterelnök, jagiellowiczné, megakadályozta, befektetéséért, szeptemberében, cégcsoportjába, papírgyáraknak, eltávolítását, olajszármazék, vállalkozóval, vállalkozásba, olajkereskedő, könyvelésében, adásvételekor, tulajdonaként, kapcsolatosan, villamosművek, olajtározókat, kereskedelmi, cukorgyárnak, kapcsolatban, kormányfővel, kormányszóvivői iroda, olajügyek nagy, kilencvenes évek, jelenlegi miniszterelnök, vállalkozásba apportálta, tározókat valamivel, magyar állam, nagylekű gesztust, részvénytársaság alapító, eredetileg kisebbségi, állami pénzből, olajtározók működtetése, közpénzből épült, legtöbb cukorgyárnak, váci cementgyáraknak, százezer tonnát, Draskovics Tibor, Milecz Zoltán, Fortus Rt, Magyar Villamosművek, Gyurcsány Ferenc, Altus Rt, Apró Piroska, Dunamenti Hőerőmű, Állami Számvevőszék, Magyar Fejlesztési Banktól, Kovács Árpád, Sáska László, Gyurcsány Ferencnek, Jagiellowicz Györgyné, Sáska Lászlóra, Gyurcsány Ferenccel, Magyar Rádiónak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Popper Péter szavai  Örülök, hogy látlak!  A kételkedés kezelése  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gonosz démon-álarc  George Gordon Lord Byron: Inez...  Elköszönt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png rózsa csokor  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png fotel  A jó emberek mindig szépek mar...  Png ház  Akarat  Kaffka_Margit  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam Krisztinától  Png cica  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png rózsa csokor  Hiányzik  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Facebookon kaptam  Adakozás  Szívem tiéd  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Nagyi telefonál  A sors  Garai Gábor - Takarítás  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  A sors  Rátalálsz  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Éretlen vers  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét  Mi lenne ha  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
kormányszóvivői iroda, olajügyek nagy, kilencvenes évek, jelenlegi miniszterelnök, vállalkozásba apportálta, tározókat valamivel, magyar állam, nagylekű gesztust, részvénytársaság alapító, eredetileg kisebbségi, állami pénzből, olajtározók működtetése, közpénzből épült, legtöbb cukorgyárnak, váci cementgyáraknak, százezer tonnát, céggel foglalkozó, miniszterelnök tiszta, internetes portál, kormányfővel kapcsolatban, esetleges hazug, számlák ugyanakkor, nyomozó hatóságok, indítékra azóta, tettesek ismeretlenek, érdekes momentum, vállalkozó elleni, üzemeltetésükhöz, miniszterelnökre, részvénytársaság, tározókapacitást, olajkereskedelmi, kőolajszármazék, vezérigazgatója, vádaskodásoknak, olajszőkítésben, érintettségéről, alátámasztották, tulajdonrésszel, kormányszóvivői, cementgyáraknak, miniszterelnök, jagiellowiczné, megakadályozta, befektetéséért, szeptemberében, cégcsoportjába, papírgyáraknak, eltávolítását, olajszármazék, vállalkozóval, vállalkozásba, olajkereskedő, könyvelésében, adásvételekor, tulajdonaként, kapcsolatosan, villamosművek, olajtározókat, kereskedelmi, cukorgyárnak, kapcsolatban, kormányfővel, gyarapította, beszállítója, tüzelőolajat, olajtüzelésű, jagiellowicz, ismeretlenek, gyorsasággal, négymilliárd, számvevőszék, merényletkor, sajtóorgánum, készpénzzel, fejlesztési, biztosított, békéscsabai, százalékban, működtetése, nyilatkozva, erőművekben, olajtározók, aggályosnak, részvényesi, hivatkozott, kilencvenes, állapította, kipattanása, szerepeltek, kabátlopási, kevesebbről, rákosligeti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.